Εισαγωγή στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Περιστερίου 2019-2020

Στην Α’ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή.

Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών, β) Θεάτρου – Κινηματογράφου και γ) Χορού. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος σε μία ή δύο κατευθύνσεις.

Η διαδικασία επιλογής διενεργείται από 15 μέχρι 30 Ιουνίου του σχολικού έτους. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο ανακοινώνει το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του και στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Γ’ Αθήνας.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019-2020

Οι γονείς – κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 6 μέχρι 31 Μαΐου 2019.

Ημέρες και ώρες κατάθεσης αιτήσεων: Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 – 12:15, στον 1ο όροφο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου. Δε θα δεχτούμε αιτήσεις στις 21 Μαΐου.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Αίτηση.
  2. Φωτογραφία (τύπου ταυτότητας) υποψηφίου. Εάν ο μαθητής/-τρια είναι υποψήφιος/-α για δύο κατευθύνσεις, απαιτούνται δύο φωτογραφίες.
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του υποψηφίου.
  4. Φωτοτυπία ταυτότητας του γονέως ή του κηδεμόνα που καταθέτει την αίτηση.
  5. Για την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς / κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής οφείλουν να προσκομίσουν ιατρικές βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής / ορθοπεδικής κατάστασης α) από Παθολόγο / Παιδίατρο και β) από Ορθοπεδικό ιατρό στις οποίες θα αναφέρεται: «ο/η μαθητής/-τρια δύναται να λάβει μέρος στις εξετάσεις και να φοιτήσει στην κατεύθυνση Χορού του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου».
  6. Στην περίπτωση προφορικής εξέτασης του υποψηφίου, μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται και η σχετική γνωμάτευση από τα επισήμως αναγνωρισμένα αρμόδια κέντρα, στο πρωτότυπο και σε φωτοτυπία. [Οι γνωματεύσεις ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ την ημέρα των εξετάσεων]

 

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές.

Η κατάθεση των αιτήσεων δεν γίνεται ηλεκτρονικά.

Σε περίπτωση που ένας μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο κατευθύνσεις, τότε ο γονέας/κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση.

Η συμμετοχή των υποψηφίων μαθητών στην επιλογή για φοίτηση σε Καλλιτεχνικό Σχολείο δεν στερεί το δικαίωμα υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Γυμνάσιο Πρότυπο, Πειραματικό ή Μουσικό.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών είναι μεγάλος τότε η εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών πραγματοποιείται σε περισσότερες από μία ημέρες.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να Εκτυπώσετε την ΑΙΤΗΣΗ

Πατήστε ΕΔΩ για να Εκτυπώσετε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ