ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Για την εισαγωγή μαθητών/-τριών στην α΄ τάξη Γυμνασίου  του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων  από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής (στην οποία δύνανται να δηλώσουν μέχρι δύο κατευθύνσεις) μόνο στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α. Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου δέχεται μαθητές από τους Δήμους Περιστερίου, Πετρουπόλεως, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Χαϊδαρίου, Ν. Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος και από τους Δήμους Δυτικής Αττικής. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  exetaseis24@gmail.com ως συνημμένα και όχι Περισσότερα

ERASMUS στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου στα πλαίσια προγράμματος Erasmus υποδέχτηκε και φιλοξένησε το σχολείο Andrei Barseanu της Ρουμανίας. Οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στο χώρο του σχολείου και συμμετείχαν σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, αναπτύσσοντας σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και συνδημιουργίας με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου.  

“EXPRIMENDANSE”

Στις 12/4/2024 στις 12:00-14:00, το σχολείο μας θα υποδεχτεί τη γιορτή “Exprimendanse” που έχει θέμα την έκφραση μέσα από τη γαλλική μουσική και τον χορό. Η γιορτή διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας με πρωτοβουλία της Συμβούλου Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας ΠΕ05, Δρ. Λ. Μαυρίδου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τάξεις γαλλικών από όλη τη ΔΙΔΕ Γ’ Αθήνας. Από το σχολείο μας θα συμμετάσχει το τμήμα β2 γυμνασίου με διδασκαλία της εκπαιδευτικού κ. Καλλίδος Μητράκα και  σε χορογραφία που έχουν ετοιμάσει οι μαθήτριες με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κ. Ηλέκτρας Αρσενίδου.

Webinar “ασφαλές διαδίκτυο”

Την Τρίτη 5/3/2024, οι μαθητές της β’ Γυμνασίου (β1 και β2) συμμετείχαν σε διαδικτυακή ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ (saferintenet4kids). Τα θέματα στα οποία έγινε αναφορά ήταν η ψηφιακή πολιτειότητα, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των παιδιών στο διαδίκτυο, το block και το report, η ψηφιακή συναίνεση, η θετική διαδικτυακή αλληλεπίδραση, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι επαφές με αγνώστους, η εικόνα σώματος στα social media, η παραπληροφόρηση. Η ενημέρωση διήρκεσε μία διδακτική ώρα. Οι κάμερες και τα μικρόφωνα ήταν απενεργοποιημένα, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν μέσω της υπεύθυνης εκπαιδευτικού με τη λειτουργία του Περισσότερα

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

Πολλά συγχαρητήρια στην μαθήτρια του σχολείου μας Λουτσέτη Στέλλα, που διακρίθηκε στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Mαθηματικής Eταιρείας Θαλής και Ευκλείδης. Η μαθήτρια θα διαγωνιστεί στις 24-2-2024 στον διαγωνισμό Αρχιμήδης με στόχο την συμμετοχή της στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα Μαθηματικών. Της ευχόμαστε καλή τύχη και πολλές επιτυχίες στο μέλλον.