Πληροφορίες για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις – Ιουνίου 2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Χορού προσέρχονται με κατάλληλη αμφίεση (κολάν ή καλσόν μπαλέτου κομμένο ώστε να αφήνει ελεύθερο το πέλμα και κάλτσες).
  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Θεάτρου/Κινηματογράφου προσέρχονται με άνετη αμφίεση, κατά προτίμηση φόρμα αθλητική, ώστε να διευκολυνθούν στις ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Αθλητικά παπούτσια ή χοντρές κάλτσες.
  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Εικαστικών πρέπει να έχουν μαζί τους τα υλικά που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω, στον “Τρόπο εξέτασης Εικαστικών”.
  • Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών είναι μεγάλος τότε η εξέταση και αξιολόγηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από μία ημέρες. Το σχολείο θα ανακοινώσει με ποια ακριβώς σειρά (ονοματεπώνυμα υποψηφίων) θα μπαίνουν οι ομάδες προς εξέταση.
  • Όλοι οι υποψήφιοι να προσέλθουν τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την αναγραφόμενη ώρα εξέτασης.
  • Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων γίνονται έως και τις πέντε (5) Σεπτεμβρίου του κάθε σχολικού έτους.

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

 

Στην Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες)

Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30Χ50 εκ. Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 80%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1 ώρα)
Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σ’ αυτό . (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

 


Στην Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1.30 ώρα)

Προετοιμασία ομάδας (Ζέσταμα), Αυτοσχεδιασμός: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε προετοιμασία μαθήματος θεατρικής έκφρασης. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι μαθητές οργανωμένοι σε μικρές ομάδες  αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

2ο ΘΕΜΑ

Απόδοση Κειμένου: Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μαθητές  παίρνουν από την επιτροπή ένα μικρό λογοτεχνικό  κείμενο (ποίημα/ πεζό 50-80 λέξεων) το οποίο μελετούν ατομικά. Αφού ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο (ζέσταμα-αυτοσχεδιασμός) καλούνται να αποδώσουν το κείμενο διαβάζοντάς το δυνατά ενώπιον της επιτροπής. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

3ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1 ώρα)

Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων (έως 15) 3-5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν ένα σενάριο (ιστορία), το οποίο καλούνται στη συνέχεια να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες σε χαρτί Α4

 


 

Στην Κατεύθυνση Χορού (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1.30 ώρα ανά ομάδα)

α) Ενεργοποίηση (Ζέσταμα) : Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε μάθημα χορού, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στην όρθια θέση και στο χώρο. Όλες οι ασκήσεις θα κινητοποιήσουν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και θα αποτελέσουν έμπνευση για αυτοσχεδιασμό.(Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 30%)

β) Αυτοσχεδιασμός: Η προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτοσχεδιασμό πάνω σε ένα θέμα με ή και χωρίς μουσική, που θα δώσει η επιτροπή. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%)

γ) Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί: Στη συνέχεια ο καθηγητής ή η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής υποδεικνύει Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, τους οποίους εκτελεί η ομάδα. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 10%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1 ώρα)

Γραπτή Εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων,  3 έως 5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν μία ιστορία, την οποία καλούνται να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%)

Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες  σε χαρτί Α4

 

Για να δείτε το Πρόγραμμα των Εισαγωγικών Εξετάσεων Ιουνίου 2018 Πατήστε ΕΔΩ!