ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

24/6/2019: Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου

08:15-09:15.

Γραπτή εξέταση για όλους του υποψηφίους της κατεύθυνσης.

Στις 09:30 θα αρχίσει η εξέταση των υποψηφίων σε ομάδες. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με την ακριβή ώρα εξέτασης στον πρακτικό τομέα για κάθε ομάδα.

25/6/2019: Κατεύθυνση Χορού

08:15-09:15.

Γραπτή εξέταση για όλους του υποψηφίους της κατεύθυνσης.

Στις 09:30 θα αρχίσει η εξέταση των υποψηφίων σε ομάδες. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με την ακριβή ώρα εξέτασης στον πρακτικό τομέα για κάθε ομάδα.

26/6/2019: Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών

08:15-12:15.

Εξέταση για όλους του υποψηφίους της κατεύθυνσης (ζωγραφική και γραπτό).

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Χορού προσέρχονται με κατάλληλη αμφίεση (κολάν ή καλσόν μπαλέτου κομμένο ώστε να αφήνει ελεύθερο το πέλμα και κάλτσες ή παπουτσάκια ρυθμικής/μπαλέτου – όχι πουέντ).
  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Θεάτρου/Κινηματογράφου προσέρχονται με άνετη αμφίεση, κατά προτίμηση φόρμα αθλητική, ώστε να διευκολυνθούν στις ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Αθλητικά παπούτσια ή χοντρές κάλτσες.
  • Οι υποψήφιοι της κατεύθυνσης Εικαστικών πρέπει να έχουν μαζί τους τα υλικά που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω, στον «Τρόπο εξέτασης Εικαστικών».

ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στην Κατεύθυνση Εικαστικών Τεχνών (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 3 ώρες)

Σχέδιο με χρώμα ή ασπρόμαυρο. Οι υποψήφιοι μαθητές εντός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου σχεδιάζουν/ζωγραφίζουν ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή. Το χαρτί σχεδίου θα είναι διαστάσεων 30Χ50 εκ. Τα χρώματα που μπορούν να έχουν μαζί τους είναι: υδατοχρώματα (τέμπερες, ακρυλικά χρώματα, ακουαρέλα), χρώματα παστέλ, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, ΕΚΤΟΣ από λαδομπογιές (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 80%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια 1 ώρα)
Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές καλούνται στη συνέχεια να περιγράψουν σε ένα κείμενο (έως 200 λέξεων περίπου) το έργο τους ή και τις σκέψεις τους πάνω σ’ αυτό . (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

 


Στην Κατεύθυνση Θεάτρου – Κινηματογράφου (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ

Προετοιμασία ομάδας (Ζέσταμα), Αυτοσχεδιασμός: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε προετοιμασία μαθήματος θεατρικής έκφρασης. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι μαθητές οργανωμένοι σε μικρές ομάδες  αυτοσχεδιάζουν πάνω σε ένα θέμα που θα τους δώσει η επιτροπή (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

2ο ΘΕΜΑ

Απόδοση Κειμένου: Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι μαθητές  παίρνουν από την επιτροπή ένα μικρό λογοτεχνικό  κείμενο (ποίημα/ πεζό 50-80 λέξεων) το οποίο μελετούν ατομικά. Αφού ολοκληρώσουν το πρώτο στάδιο (ζέσταμα-αυτοσχεδιασμός) καλούνται να αποδώσουν το κείμενο διαβάζοντάς το δυνατά ενώπιον της επιτροπής. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%).

3ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1 ώρα)

Γραπτή εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων (έως 15) 3-5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν ένα σενάριο (ιστορία), το οποίο καλούνται στη συνέχεια να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%).

Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες σε χαρτί Α4

 


 

Στην Κατεύθυνση Χορού (μέγιστος βαθμός 100 μονάδες):

1ο ΘΕΜΑ

α) Ενεργοποίηση (Ζέσταμα) : Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες οργανωμένοι σε ομάδες συμμετέχουν σε μάθημα χορού, το οποίο περιλαμβάνει ασκήσεις στο πάτωμα, στην όρθια θέση και στο χώρο. Όλες οι ασκήσεις θα κινητοποιήσουν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών και θα αποτελέσουν έμπνευση για αυτοσχεδιασμό.(Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 30%)

β) Αυτοσχεδιασμός: Η προηγούμενη διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτοσχεδιασμό πάνω σε ένα θέμα με ή και χωρίς μουσική, που θα δώσει η επιτροπή. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 40%)

γ) Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί: Στη συνέχεια ο καθηγητής ή η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής υποδεικνύει Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς, τους οποίους εκτελεί η ομάδα. (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 10%).

2ο ΘΕΜΑ (διάρκεια  1 ώρα)

Γραπτή Εξέταση: Οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες διαλέγουν από ένα σύνολο εικόνων,  3 έως 5 εικόνες (φωτογραφίες), με τις οποίες δημιουργούν μία ιστορία, την οποία καλούνται να γράψουν (κείμενο 200 λέξεις περίπου). (Ποσοστό επί του συνολικού βαθμού 20%)

Όλες οι εικόνες θα είναι εκτυπωμένες  σε χαρτί Α4